látogató
számláló
Használata, mellékhatása | Reductil Eladó

Reductil – Sibutramine hatásmechanizmusa

slimexA testsúly csökkentő szer az agyban is létrehoz változást, amely kémiai reakciókútján arra ösztönzi a szervezetet, hogy ne legyen éhség érzete, tehát egy erős telítettségérzetet okozva csökkenti az étvágyat. Reductil, Sibutramine bomlástermékek az agyba érve különböző, a szervezet kémiai anyagainak – noradrenalin, szerotinon, dopamin mennyiségét fokozzák azzal, hogy gátolják ezen anyagok felvételét az idegsejtekbe. A tabletta kémiai reakciót indukáló hatására nő a szervezet telítettség érzete.
A fő hatóanyaga, a sibutramine a központi idegrendszert serkenti segítve ezzel abban, hogy könnyebb legyen elviselni azt a rossz közérzetet, ami a jól eső lakmározás lemondásával jár.
Generikus Reductil készítménynek köszönhetően a fogyni vágyó könnyebben képes elhagyni a cukor tartalmú nassokat, főételeket és innivalókat, miközben a hatásmechanizmusnak hála nem nem érez éhséget a gyógyszer szedő.
Fontos a tudatos étkezés, ezért javallott a reggeli, ebéd, vacsora idejének következetes betartása. Reductil kúra fontos eleme a vacsora kalóriatartalmának betartása, amikornem megengedett este zsírosabb és cukrosabb ételeket, italokat fogyasztani.
A a gyógyszer hatása az étvágyelnyomó hatás, és a telítettségérzet fokozása, de ezen felül erős zsírégető hatása is köztudott.

Generikus Reductil használata betegségek esetén

Az használata bizonyos betegségek esetén ellenjavallt, mert károsan hathat a használó egészségére. A szedését a szakemberek nem javasolják, amennyiben a fogyasztó
– túlérzékeny a sibutramine hatóanyagra,
– táplálkozási zavarban – anorexiában, bulimiában – szenved,
– túlsúlya szervi okokra vezethető vissza,
– pszichiátriai jellegű betegsége van,
– szív- és érrendszeri problémái vannak,
– magas vérnyomása van,
– túlteng a pajzsmirigy működése,
– HIV fertőzött,
– depressziós,
– súlyos szervi (vese, máj, szív, tüdő) problémái vannak, melyek kezelésre szorulnak.

Generikus Reductil használata cukorbetegség esetén

II. típusú cukorbetegség nem kizáró oka a fogyasztószer alkalmazásának . Reductil szedésének idején a beteget megfigyelés alatt kell tartani, az egészségügyi kockázat elkerülése érdekében. Általánosságban elmondható, hogy ha a gyógyszer szedő tapasztalati úton megismerte a súlycsökkentő készítmény hatását, akkor minden probléma nélkül képes alkalmazni a készítményt.

Generikus Reductil használata gyógyszerszedés esetén

Generikus Reductil szedését megelőzően javallott konzultálni a háziorvossal. Amennyiben egyéb betegség kapcsán gyógyszeres kezelésben részesül, orvos dönti el, hogy együtt használható-e a fogyasztószerrel. Vannak orvosságok, melyek alkalmazása esetén nemjavasolt a testsúlycsökkentő szer szedése. Ilyenek például:
– az antibiotikumok: erytrimycin, klaritromycin;
– gombásodás elleni szerek: itraconazol, ketokonazol, miconazol;
– depresszió elleni gyógyszerek, melyek az SSRI kategóriába tartoznak;
– HIV-protease gátlók;
– ciclosporine
– megfázás esetén alkalmazott gyógyszerek: efedrin, xylometazolin, orrcsepp.

Kinek ajánlott generikus Reductil szedése

Sibutramine használata ajánlott, amennyiben a fogyókúrát tervező személy testtömeg indexe, röviden BMI-je (Body Mass Index) nagyobb, mint 30. A 27-es értéknél is indokolttá válthat Reductil alkalmazása abban az esetben , ha az elhízás az káros az egészségre. Indokolt lehet a testsúlycsökkentő készítmény használata, szív- és érrendszeri problémáknál vagy diabétesznél, ahol a magas koleszterinszint rizikófaktor.

Kinek ajánlott Reductil szedéseReductil hatóanyaga

A hatóanyaga, a sibutramine, amelynek hatása nagyon észrevehető és intenzív. Az EMEA (Európai Gyógyszer Ügynökség) vizsgálta, hogy, milyen mellékhatásai lehetnek a sibutramine tartalmú készítményeknek, de nem talált semmit. A vizsgálat érintette Reductil és annak generikus más márkanevén forgalmazandó tablettákat, tehát a Zenslim, Slimex és Slimtrim fogyasztószereket. Reductil 15 mg-os szibutramin-hirdoklorid-monohirdrát hatóanyagot tartalmazó kiszerelésben vehető meg, amely egész pontosan 12, 55 mg szibutraminnak felel meg összességében.

Generikus Reductil hatásossága

Mint ahogy a legtöbb fogyasztószernél, a generikus Reductilnál is is visszafogott étkezéssel és aktív testmozgássa kell kombinálni Reductil kúra mindennapjait, illetve ajánlatos a hatásossága javítása céljából.
A fogyasztószer diéta és testmozgás nélkül is eredményt ér el, de kalóriaminimalizálással gyorsabban tapasztalható a gyors testsúlycsökkenés. Százalékos arányban a fogyasztó 5-15 %-os testsúlycsökkenésre számíthat. Az eredményességét csökkentett kalória bevitellel, edzéssel és aktív tornával lehet gyorsítani.

Reductil- Sibutramine termékek használata

A sibutramine kapszulák bevételéhez sok folyadékra van szükség.Az egynapi adag legtöbbször napi 15-30mg hatóanyaggal rendelkező kapszula. Ha a testsúlycsökkenés Reductil szedésének első négy hetében elkezdésétől számított négy héten belül nem éri el a két kilogrammot, akkor a napi dózist 30-45 mg-ra lehet növelni, azonban ez esetben a mellékhatások is egyenesen növekedni fognak, így érdemes felbecsülni a hatás/mellékhatás megoszlást. E testsúly normalizáló szersegítségével leadott kilókat Reductil kúra folyamán számolni kell, mert eredménytelenség esetén a használata feleslegessé válik. Azonban általánosságban elmondható, hogy helyes alkalmazás során látványos súlycsökkenést érhetünk el.Reductil használata

Reductil – sibutramine kúra

Generikus Reductil fogyasztószer legfejjebb egy éven keresztül alkalmazható folyamatosan. Mivelhogy a készítmény fejlesztésénél csak egy éves periódust követtek figyelemmel a a tesztben résztvevők esetében, nem tudható előre, mi történik hosszabb távú alkalmazás során, vagyis hogy a hatásosság és mellékhatások aránya milyen lesz egy évnél hosszabb szedés után. Sibutramine használatának befejezése feltételezi, hogy véget ér a szervezetre gyakoroltkedvező, súlycsökkenést elősegítő következmény is. Sibutramine kúra használatának idejét minimum 2 hónapban, legtöbb 1 évben határozzák meg, ami nem radikális, hanem tartóskevés súlycsökkenést jelent, amelynél így nem alakul ki egészségügyi panasz. Reductil kúra leggyakrabban 12 hétig tart, ami alatt 12-15 kg-nyi súly veszteséget lehet elérni, természetesen ezt sok tényező befolyásolja, a kúrában résztvevőknél személyenként változó.

Sibutramine lehetséges mellékhatásai

Mivel Reductil 15mg fő összetevőjének, a sibutramine-nak a következtében létrehozott kémiai folyamat az agyban kihatással van noradrenalinra és a szerotoninra, egyéb reakciók is létrejöhetnek az agyban a jóllakottság érzését segítő reakciókon kívül. Ezek a folyamatok hozzák létre ténylegesen a alkalmazásnál a mellékhatásokat.

Sibutramine mellékhatások terén ezen tüneteket produkálhat:

– szájszárazság,
– álmatlanság,
– nyugtalanságérzés
– székrekedés.
– étvágytalanság.

Ritkább, de jellegzetes generikus Reductil mellékhatások még

– hőhullám,
– hányinger,
– izzadás,
– fejfájás,
– szédülés.

Sibutramine kúra során a mellékhatások általában a szedést követő második-harmadik héten maguktól elmúlnak, ahogy a szervezet alkalmazkodik a szibutramine hatóanyaghoz.